İş Makinaları Periyodik Muayene - Kontrolü

Yükleme, kazma, taşıma gibi bir çok işi insanların yapamayacağı kadar kısa bir sürede yapan iş makinalarının fonksiyonuna göre bir çok çeşidi bulunmaktadır. Ekskavatör, Greyder, Dozer, Beton Pompası ve benzeri iş makinalarının periyodik muayenesi önemlilik arz etmektedir.


İş Ekipmanları Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği'ne göre iş makinalarının düzenli olarak periyodik kontrollerinin yaptırılması zorunlu hale gelmiştir.

İş Makinesi Periyodik Kontrol Muayenesi Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Yapılan Risk değerlendirmesi sonucu iş makinesinin fonksiyonu ve çalışma sıklığına göre yasal olarak en az 1 kez yapılması zorunludur.

İş makinesinin teknik muayenesi yılda en az bir kez uzman makine mühendislerimizce yapılmakta olup, siz konusu ekipmanın belirlenen standartlara uygun çalışıp çalışmadığının kontrolü sağlanmaktadır.

Muayene sırasında eğer kaldırma iletme özelliği bulunuyorsa iş makinesinin fonksiyon testi yapılır. Yapılan testte normal çalışma yük kapasitesinin 1,25 katı yük ile fonksiyon testi yapılmaktadır.

Siz de İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ için iş makinesi periyodik kontrolü için teklif al kısmından hangi ekipmanların muayenesini istiyorsanız belirtebilir ve hemen teklif alabilirsiniz.


0 Yorumlar